Bosse

  

 

Hej.  Min musikaliska bakgrund är att jag nästan alltid har hållit på med musik i olika former, kör, sånggrupper, popband, trubadur, gatumusikant, alltid med gitarren i hand. Folkmusiken träffade mig som ett jordskred i vuxen ålder och jag började misshandla en gammal fiol. Minge träffade jag redan 1980 på en folkhögskola i Sveg då jag var intresserad nybörjare i folkmusiksvängen. Först i mitten av 1990-talet träffades vi på nytt och började spela låtar från bland annat Medelpad.

 

Eftersom jag, uppvuxen i Stockholm, inte har någon självklar tradition i folkmusiken blev jag allätare (Värmland, Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Härjedalen). När jag plötsligt inte kom på några låtar började jag improvisera. Nu sjunger musiken överallt, i lövsuset, i bilmotorns brummande, i vårbäcken. Det mesta skulle försvinna om Minge inte var en levande bandspelare.

 

Numera älskar jag att testa alla typer av instrument i folkmusiken, mandola, gigor, munspel, rösten men fortfarande, naturligtvis sirliga polskor på fiol.

 

Jag spelar i flera grupper och sammanhang men med särskild förkärlek för UddaJämt. När jag inte spelar och sjunger forskar och undervisar jag om bland annat mark, vatten och miljö.

                       

 

 

UddaJamt© 2011